Voor contact kunt u bellen met

0598-383048


Let op
dit is het telefoonnummer van
Humanitas.

Zeg wel even dat u belt voor het
Platform Levensvragen

Scholingscursus omgaan levensvragen

Binnenkort start weer een scholingscursus over hoe om te gaan met levensvragen van ouderen. De cursus wordt gegeven in de avonduren en duurt 5 weken. Iedere week een avond. Opgave kan gedaan worden bij het kantoor van Humanitas tel 0598-383048 of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De cusus is bestemd voor vrijwilligers, die hulp bieden aan ouderen. Ook vrijwilligers of mantelzorgers, die meer van het onderwerp willen weten of die mantelzorgers zijn, kunnen deelnemen. U behoeft niet een vrijwilliger te zijn van een van de deelnemende organisaties van het platform. Iedereen is vrij om deel te nemen. Wel vindt een voorgesprek plaats.

Cursus Levensboek

Er is nog steeds de mogelijkheid voor vrijwilligers om deel te nemen aan een cursus ""Hoe maak ik een levensboek"".

Een levensboek is een boek over iemands leven. Door terug te kijken wordt de mogelijkheid gecreƫerd om met iemand belangrijke gebeurtenissen uit het leven te herbeleven. Het is daarvoor belangrijk om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de levensloop. Uiteraard is levensboek strikt persoonlijk en daardoor altijd heel divers van samenstelling.

Belangstellenden die aan de cursus willen deelnemen, kunnen zich melden bij het kantoor van Humanitas kantoor. Het telefoonnummer van het kantoor van Humanitas is 0598-383048.

Aandacht


Aandacht is een variatie van liefde.
Ze is een geschenk dat je ontvangt en geven kunt.
Ze is niet alleen op zichzelf gericht ze ziet ook een ander.
Ze verspreidt licht.
Ze heeft fantasie en is verrassend.
Ze haalt mensen uit de schaduw.
Ze is attent en creatief.
Ze denkt aan wie gemist wordt.
Ze kan stil zijn, maar ook stem geven aan wat vergeten wordt.
Aandacht is voedsel voor de ziel onmisbaar als de liefde.


Marinus van den Berg